شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان
تاریخ : چهارشنبه 5 دي 1403
کد 123

در جلسه کارگروه تخصصی کارشناسی دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان اصفهان مطرح شد

پیشنهاد بسته معافیت‌های مالیاتی برای جبران ضرر قطعی برق صنایع

جلسه کارگروه تخصصی کارشناسی دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان اصفهان به‌منظور بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در حوزه مباحث مالیات برگزار شد.
 به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، داوود صافی، قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی استان اصفهان در این جلسه گفت: در حال حاضر فعالان اقتصادی تصورشان این است که به‌عنوان تولیدکننده باید سر ماه مالیات سودی که قرار است در دفاتر شناسایی شود؛ ولی مبلغش را یک سال دیگر دریافت می‌کنند را پرداخت کنند و این ذهنیت در بین بخش خصوصی ایجاد شده که رویه حاضر قرار است از همه مودیان به این شکل وصول شود.
 احسان شهیر، مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری اصفهان نیز گفت: در دوران کرونا بسته‌های معافیت مالیاتی برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته شده بود الان می‌خواهیم مشابه همان دوران بسته برق را تعریف کنیم و در آن یک سری معافیت‌های مشابه همان دوران تعریف شود و صنایعی که از قطعی برق متضرر شده‌اند و تولید نداشته‌اند بسته حمایتی برایشان تصویب شود.
 مهران علائی، معاون مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان اظهار داشت: اینکه چرا به واردات شمش خام مالیات تعلق می‌گیرد یک بحث است و موضوع صادرات طلا یک بحث دیگر است. به فعالان اقتصادی که طلای معوض می‌آورند و صادر می‌کنند اطلاع دادیم باید از طریق گمرک کوتاژ خدمت بگیرند؛ ولی این در حالی است که کوتاژ کالا ثبت می‌کنند و معتقدند شمش را مصنوع و صادر می‌کنند. این موضوع به مالیات ارتباطی ندارد و مربوط به گمرک است. فعالان اقتصادی باید طلا را از محل معوض درج و صادرات خدمات را جدا کنند. سه سال است دولت می‌گوید ورود طلای خام و پلاتین و نقره معاف از مالیات است.
 جعفر لطفی، مشاور دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان اصفهان درباره اعلام فهرست صنایع‌دستی معاف از مالیات ارزش‌افزوده درخواست انجمن صنایع‌دستی گفت: در حال حاضر فعالان حوزه صنایع‌دستی به دلیل تأخیر در مکاتبات میان دو وزارتخانه میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و امور اقتصادی و دارایی در وضعیت بلاتکلیف در خصوص معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ قرار دارند. وزارت میراث‌فرهنگی فهرست رشته‌های صنایع‌دستی پیشنهادی معاف از مالیات بر ارزش‌افزوده به وزارت اقتصاد ارسال کرده و وزارتخانه مذکور نیز هشت رشته فعالیت صنایع‌دستی را از فهرست ذکر شده به سازمان امور مالیاتی ارسال کرد. باتوجه‌به اینکه در این نامه تعداد خیلی کمی از رشته فعالیت‌های صنایع‌دستی ذکر شده بود، مورد اعتراض وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت و مجدداً فهرست صنایع‌دستی را به وزارت اقتصاد ارسال کرد و در نهایت کل فهرست ارسالی از سوی وزارت میراث‌فرهنگی به تأیید وزیر اقتصاد رسید و مقرر شد از ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به اجرا درآید.
 وی در ادامه افزود: بااین‌حال وضعیت معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده صنایع‌دستی برای سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مشخص نشد و بر اساس این وقفه به وجود آمده سازمان امور مالیاتی در شهرستان‌ها کل فروش سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تولیدکنندگان صنایع‌دستی را مشمول کرد که برخی شرکت‌ها نه‌تنها توانایی پرداخت آن را ندارند؛ بلکه از خریداران نیز این مبلغ دریافت نشده است، ازاین‌رو باتوجه‌به اینکه موارد ذکر شده سبب ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان صنایع‌دستی شده است و نیز اینکه تأخیرهای ایجاد شده در ارسال فهرست صنایع‌دستی خارج از اراده تولیدکنندگان این بخش بوده و سبب تأثیر منفی بر فضای کسب‌وکار شده است به‌منظور حفظ حقوق ایشان اعمال معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده صنایع‌دستی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ باید به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شود.
 لطفی در مورد توقف اجرای ماده ۱۶۳ قانون مالیات‌های مستقیم نیز اظهار داشت: بر اساس این قانون سازمان امور مالیاتی کشور مجاز است که مشمولان مالیات را در مواردی که مالیات آنان در موقع تحصیل درآمد کسر و پرداخت نمی‌شود کلاً یا بعضاً مکلف نماید در طول سال، مالیات متعلق به همان سال را به نسبتی از آخرین مالیات قطعی شده سنوات قبل یا به نسبتی از حجم فعالیت به طور علی‌الحساب پرداخت نمایند و در صورت تخلف، علی‌الحساب مذکور طبق مقررات این قانون وصول خواهد شد.