شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان
تاریخ : شنبه 27 بهمن 1403
کد 135

امکان فروش ۵۰ درصد برق تولیدی نیروگاه‌های تولیدپراکنده در بورس فراهم شد

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال وتوزیع نیروی برق ایران گفت: نیروگاه های تولید پراکنده می توانند ۵۰ درصد برق خود را در بورس انرژی عرضه کنند.

با ابلاغ مصوبه هیأت وزیران پیشنهاد ملی یکصد و چهل و چهارمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان عملی گردید.

براساس این تصمیم که از ابتدای سال ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود، سرمایه‌گذاران نیروگاه مقیاس کوچک می‌توانند تا ۵۰ درصد از برق تولیدی خود را در بازار آزاد به فروش برسانند.

فروش برق می‌تواند از طریق قرارداد دوجانبه یا بورس انرژی در دوره‌های عدم قطع سراسری سوخت، و با ارائه تضامین معتبر مورد تایید شرکت توانیر اجرا شود. طبق این مصوبه، مشترکان خریدار برق از این نیروگاه‌ها به میزان برق خریداری شده باید مابه‌التفاوتی معادل متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی (ECA) را پرداخت کنند.
این اقدام که در چارچوب قانون مانع‌زادیی از توسعه صنعت برق صورت می‌گیرد، گامی مهم در جهت آزادسازی بازار برق توسعه نیروگاه های تولید پراکنده محسوب می‌شود.

لازم به ذکر است تولید پراکنده به مواردی گفته می‌شود که برق در همان محل مصرف یا در نزدیکی محل مصرف تولید می‌شود. تولید پراکنده نیروگاه‌های مقیاس کوچکی هستند که ظرفیت حداکثری تولید آنها ۲۵ مگاوات است تولید پراکنده به آن دلیل به وجود آمد که در برخی از نقاط افت جریان و ولتاژ مشاهده می‌شد. این طرح جهت پرکردن این نقایص مطرح شد.